— Met dank aan onze sponsors —

Voor een sport die "

VRIENDSCHAP - PASSIE - WILSKRACHT - DOORZETTINGSVERMOGEN - KARAKTER - ONTSPANNING - AVONTUUR - INZET - UITDAGING - NATUUR - TRAINING - UITHOUDING - LEVENSLUST - SPANNING - VRIJHEID - ..." uitademt.

Horen soortgelijke sponsors bij!!!

Flanders@Work is in 2017 ontstaan om tegemoet te komen aan het groot aantal niet ingevulde knelpunt vacatures. Door de heropleving van de economie kwamen er op korte tijd zeer veel vacatures in de technische sector bij, dewelke maar moeilijk raken ingevuld.

Flanders@Work wil ervoor zorgen dat vooral deze vacatures in heel Vlaanderen worden ingevuld, door de juiste mensen op de juiste plaats. Dit doen we door zowel de noden van de klant, als die van de kandidaten in kaart te brengen en deze vervolgens te matchen.

Flexibiliteit is bij Flanders@Work troef. Onze dienstverlening staat in het teken van de klant, dewelke zijn noden veranderlijk zijn. Dankzij onze professionele medewerkers vullen wij deze nood aan flexibiliteit graag in.

https://www.flandersatwork.be/ 

De mens (en uw bedrijf) als maat der dingen

"Onze medewerkers zijn ons grootste kapitaal."

Bedrijfsleiders vinden het hip om met dit moderne credo uit te pakken. Maar uiteraard mag niet vergeten worden dat het personeel ook een belangrijke - zo niet de allerbelangrijkste - kost is. Het succes van een onderneming staat of valt bij de bekwaamheid van haar medewerkers.

Competentiemanagement is dan ook een moderne term voor een aloude wijsheid: "De juiste man of vrouw op de juiste plaats".
Om in dat opzet te slagen, is een degelijke systematiek in het proces van personeelswerving, selectie, beoordeling, door- en uitstroming noodzakelijk.

Onder meer hierin, maar ook in andere facetten van uw personeelsbeleid kan CC Locus u met raad en daad bij staan.
Hoe dan ook wijken we nooit af van onze missie: kwaliteit tot in de diepste vezels van onze dienstverlening, aan tarieven die betaalbaar blijven en die net als alle andere afspraken duidelijk worden vastgelegd. Alles begint met een goed gesprek waarin we naar uw verzuchtingen luisteren. Bij de aanrijking van de beste oplossing - steeds echt maatwerk - eindigt ons gezamenlijk traject. Of begint er net een nieuw.

Voor payrolling bent u bij ons niet aan het juiste adres. Maar in de volgende voorbeelden van personeelsbeleid zullen we u wel graag en deskundig adviseren.

Sinds 1988
Jan Michiels begint een eigen zaak in metaalwerken, heel bescheiden in zijn garage. Hij maakt een aanhangwagen of een schouwkap voor een particulier. Stilletjes aan breidt hij zijn klantenkring uit en hij bouwt een atelier achter zijn woning.

Gebeten door metaal
Ondertussen volgt zijn zoon Tom van jongs af aan alles wat in het bedrijf gebeurt. Hij wil alles weten over metaal, metaalwerken en metaalconstructies. Niet toevallig volgt Tom op school een technische opleiding, waarna hij zich specialiseert in lassen-constructie, de modernste lastechnieken onder de knie krijgt en leert werken met fijnmechanisch gereedschap.

Fast forward naar 2016
Tom neemt de leiding van Metaalwerken Michiels in handen. Jan staat hem nog wat bij als adviseur. Ondertussen werken in het atelier drie vakmannen in metaalwerken, die geregeld bij klanten te vinden zijn voor de installatie van de trappen of poorten die ze gemaakt hebben. Met hun ervaring als constructiewerker en lasser-monteerder kunnen ze elke opdracht aan, ook voor het fijnste metaalwerk.

Voor wie?
Metaalwerken Michiels verzorgt metaalwerken en metaalconstructies voor:

  • architecten
  • particulieren
  • tuinondernemers
  • bouwbedrijven
  • industriële producenten
  • toeleveringsbedrijven

Eigen transport
Om de vaak lange en zware stukken naar klanten en bouwwerven te brengen, hebben we eigen transport:

  • vrachtwagen met kraan
  • opligger (voor transport van balken naar bouwwerven)
  • We leveren flexibel, zijn gevestigd vlak bij de autosnelweg en heb

Europese GoudStandaard Internationaal

Europese GoudStandaard is één van de meest toonaangevende edelmetaalbedrijven in Europa. Het is een internationale groep opgericht in 2003 met contacten en relaties over de hele wereld. EGS werkt samen met platformen in onder andere België, Luxemburg, Zwitserland en Hong Kong en breidt haar internationaal netwerk nog dagelijks uit. De hoofdzetel is gelegen in België, meer bepaald in het Kempische dorp Retie. De specialisatie richt zich op het aankopen, verkopen, bewaren en verzekeren van fysiek goud en zilver, zowel in baar- als muntvorm. Als erkend edelmetaalhandelaar is EGS ingeschreven bij de Belgische Koninklijke Munt en het Belgische Waarborgregister.

Visie

De huidige crisis doet vele investeerders en spaarders inzien dat 'papieren investeringen' niet zonder risico zijn. De uitbreiding van deze crisis zorgt voor een groeiend wantrouwen naar de gekende beleggingsvormen. Fysiek goud en zilver komen hierdoor terug op de plaats die ze eeuwen geleden al hadden ingenomen. De behoefte naar zekerheid, veiligheid en fysiek bezit zorgt ervoor dat momenteel landen, staten en centrale banken nooit geziene volumes fysiek edelmetaal aankopen. Ook de 'slimme' particuliere spaarder of investeerder doet er goed aan om (een deel van) zijn 'papieren' geld om te zetten naar fysiek edelmetaal. Bescherming en beveiliging zijn immers meer dan ooit aan de orde. Fysiek goud en zilver zijn de meest veilige vormen van vermogensbescherming en bewijzen keer op keer opnieuw als enige vorm van valuta dat ze uw koopkracht bewaren en beschermen. EGS is ervan overtuigd dat fysiek goud en zilver een belangrijke rol zullen spelen in het nieuwe monetaire systeem dat volgens economen en marktspecialisten mag verwacht worden binnen nu en 5 jaar.

Contact

Europese GoudStandaard heeft als doelstelling fysiek goud & zilver beschikbaar te stellen verspreid over de ganse markt. Een belegging, investering of aankoop van fysiek edelmetaal is een zaak van vertrouwen waarvoor de nodige kennis en inzicht vereist is. Het netwerk van Europese GoudStandaard breidt zich nog dagelijks uit. Onze doelstelling is dat iedere klant een professioneel advies- en verdeelpunt kan vinden in zijn buurt. Indien u als geïnteresseerd investeerder of tussenpersoon contact wil opnemen, kan u op onze pagina 'in uw buurt' de gegevens van een contactpersoon in uw buurt vinden. U kan uiteraard ook altijd rechtstreeks contact opnemen met ons of met de Europese GoudStandaard via info@EuropeseGoudStandaard.com

Jouw partner voor technology transfer projecten binnen de life sciences industrie. Ruime ervaring in project management, coördinatie en uitvoering van product transfers van zowel steriele als niet steriele producten.

Pannoc, Center of Excellence in Dermatology & Topical production

Made in Belgium
Pannoc NV is een onafhankelijk Belgisch farmaceutisch familiebedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen, verpakken en verkopen van geneesmiddelen, medische hulpstoffen en cosmetica in de vorm van crèmes, zalven, gels, lotions en oplossingen. De productiesite is gevestigd te Olen. Bijgevolg zijn de producten authentiek Belgisch, weet u wat u koopt en zijn er geen onnodige transportkosten.

Dermatologische kwaliteit
Gedreven door product excellentie gaat Pannoc steeds op zoek naar de juiste huidverzorgingsproducten. De producten zijn nooit louter esthetisch maar gericht op een probleemhuid of een huid die vraagt om extra verzorging. Onze producten zijn gekend bij dermatologen en worden zonder twijfel door hen voorgeschreven. Als bedrijf stellen we de patiënt die onze producten gebruikt centraal, samen met dermatologen, apothekers en artsen zoeken we naar oplossing om hun levenskwaliteit te verbeteren.
Bijna 40 jaar vertrouwen dermatologen op onze producten voor hun patiënten. Nog steeds gebruiken apothekers dagelijks onze zalfbasissen in hun apotheek.

Het ontstaan
Pannoc NV werd opgericht in 1978 toen industrieapotheker Guido Spaas een nieuw middel tegen acne ontwikkelde. Dit product, Pannogel genaamd - momenteel Pangel, was niet zoals alle andere anti-acneproducten met benzoylperioxide samengesteld op basis van alcohol, maar op basis van water. Tot op dat moment uniek in Europa. Dat zorgde ervoor dat Pannogel veel minder agressief voor de huid was. Het bekende Duitse concern Schering had oren naar dit product en kocht de licentie voor Pangel voor Duitsland, waardoor Pannoc NV extra bedrijfskapitaal ontving en verder kon groeien. Begonnen in het Limburgse Bilzen verhuisde Pannoc NV al gauw naar Herentals. In 1988 vestigde Pannoc NV zich definitief in het Kempische Olen, op zo'n 40 kilometer van Antwerpen. Vandaag staan in totaal 15 mensen, aangevuld met interim-krachten, in voor de productie, de ontwikkeling en de verkoop van hoogkwalitatieve producten.

Werken bij Pannoc
In 1978 zag Pannoc het daglicht, daarna is het langzaam uitgegroeid tot een mooie KMO. Pannoc kan terugkijken op een continue groei. Pannoc probeert voor zijn medewerkers een menselijk bedrijf te zijn waar eerlijkheid en respect voor elkaar belangrijk zijn. Door verstandig te groeien, garandeert ze haar werknemers een stabiele werkomgeving. Binnen Pannoc wordt tussen de verschillende afdelingen nauw samengewerkt en gezien zijn menselijke omvang kan dit nog steeds verlopen via directe communicatie.