WK Age Groups is mooie afsluiter van het seizoen voor Dominique.

18-09-2017

Vandaag stond het WK ¼ afstand voor Age Groups in Rotterdam op het programma. Dit is een wereldkampioenschap voor amateurs van over de hele wereld. Enkel geselecteerde atleten of atleten met een wildcard mogen hier deelnemen. Iedere AG krijgt dan ook zijn eigen wereldkampioen na 1500m zwemmen-38km fietsen-10km lopen.
Vanmorgen omstreeks 09.10u was ik klaar om samen met een 140-tal andere 35-39 jarigen het frisse water van 16°c van de Rijnhaven in te duiken.
Omdat de groep ...te groot was, werd deze in 2 gedeeld. Een 70-tal atleten per groep met 10 minuten verschil in starttijd.
Het zwemmen verliep goed en ik had snel een goed tempo te pakken. De zon die aan de horizon verscheen was mooi voor de toeschouwers, maar ik vermoed dat iedereen in het water gedurende de hele zwembeurt verblind werd door de weerkaatsing op het water. Wat het in mijn geval zeer lastig maakte om de juiste lijn te volgen. Een kleine 23 minuten later kon ik als 18de van mijn groep de lange weg van 600m richting wisselzone afleggen.
Tijdens het fietsen heb ik heel wat plaatsen kunnen goedmaken op een mooi en gezellig parcours. Maar de vele obstakels maakten het knap lastig om er een snelle tijdrit van te maken. (Lees: veel bochten, slecht lopende wegen, een overdosis aan vluchtheuvels.) Maar elk parcours heeft zijn charme, en zo ook dit. Je verkent uiteindelijk een stukje Rotterdam waar je anders nooit zou passeren. Na een uur kon ik als 6de de wissel naar het lopen inzetten.
Ik had een goede wissel en onmiddellijk vond ik een vlot tempo.
Een zeer mooi afwisselend loopparcours door 'Het Park' (Nederlanders houden de benaming voor park heel simpel). Snelle looppaden met regelmatig een bochtje, maar ook lastige knikjes. Na 38 minuten lopen bereikte ik het bekende blauwe ITU World Cup tapijt en kon zo de finish als 10de in 2.06.57u overlopen.
Met het samenvoegen van de 2de reeks werd het uiteindelijk een 19de plaats.
Zo heb ik een bijzonder lang seizoen in schoonheid afgesloten. Met dank aan iedereen en alle sponsors die hier hun steentje hebben bijgedragen. Maar vooral een geduldige vrouw!