Tom valt net langs het podium en Dominique steunt de G-sport

28-07-2019

Tom kwam zaterdag aan de start van zijn eerste triatlon sinds een jaar. Uitgelezen wedstrijd hiervoor was de BIRathlon waar hij ooit eerste werd. De concurrentie zaterdag was echter niet min!! Na een sterk zwemnummer werd een kopgroep van 8 fietsers samengesteld. Na het loopnummer moest hij echter tevreden zijn met een 5de plaats. Hij hoopt in de toekomst zeker met dit deelnemersveld de concurreren voor het podium als de top vorm terug is.

Ben ging in Frankrijk deelnemen aan de Xterra France:
Een mooi en vrij technisch parcours daar in Xonrupt. Door de 1300 hoogtemeters op 40km was het MTB gedeelte zeer lastig. Na een goed non-wetsuit zwemnummer. Kreeg Ben te kampen met een flinke dosis pech. 3 x plat gereden, na de 2 keer plat heeft hij een flink stuk gewandeld tot iemand een bandje afgaf, maar aan het einde van de eerste toer terug plat en in de materiaalpost van band gewisseld. Na veel tijdverlies werd de competieknop omgedraaid en werd de wedstrijd gewoon afgewerkt. Uiteindelijk 350ste van de 800 deelnemers. Al is dit uiteraard zeer relatief.

Vorige zaterdag ondersteunde Dominique, G-Sportster Amelie Ooms tijdens de Lollepotters triatlon in Oost-Malle. Zij werkte haar wedstrijd af in 1.43u wat toch wel een hele prestatie is. Zwemmen en biken deed ze op zelfstandige basis. Het loop gedeelte werkte ze ondersteund af in een rolstoel.
Dank aan de organisatie om het G-sporten mee op de kaart te helpen zetten.

Daags nadien vertrok Dominique om op zijn beurt de Nederlandse grenzen met Belgiƫ, Duitsland en vervolgens langs de Nederlandse kustlijn af te rijden. Met ongeveer 1360km op 7 dagen vergezeld van een tent en slaapzak werd dit voor hem een onvergetelijke gebeurtenis.