Personal record voor Jasper in de 'Challenge van Almere'

10-09-2017

Afgelopen zaterdag nam Jasper De Fré deel aan zijn 3e volledige triatlon, de Challenge Almere-Amsterdam. Meteen zijn eerste als vader van zoon Miller. Dankzij zijn familie en vooral vriendin Sinne Engelen kon hij 2 dikke maanden doortrainen met een mooi resultaat tot gevolg.


Hij kon zijn leeftijdscategorie winnen, werd 3e amateur en was 18e algemeen.
De wedstrijdomstandigheden wisselden enorm. H...et water was toch wat frisser als dat van het kanaal Herentals-Bocholt en de zwemproef van 2 rondes werd in de regen afgewerkt in een tijd van 57'. De wind, die vrij spel heeft in de polders, was matig (3-4bft) en spaarde de triatleten enigszins. De combinatie met regen en lagere temperaturen in de ochtend, zorgden in de eerste ronde voor verkleumde vingers en verkrampte nek op de fiets. Toen de temperatuur steeg en de regen wegtrok, leverde het snelle parcours wel een mooie fietstijd van 4u35' (39,2km/u over 180 km) op. Tijdens het lopen wisselden zon, bewolking en een fikse regenbui elkaar af. Aanvankelijk verliep het looponderdeel vlot, maar na km 30 was het vooral de steun van de supporters die hem vooruithielp. Hij finishte in een tijd van 8u49'.

Met een personal best en onder de 9u finishen is het doel van deze wedstrijd bereikt en kan hij zich proberen toeleggen op zijn gezin!


Dank aan onze sponsors...