Nick en Dominique aan de start in Reusel

14-11-2018

Na een periode van weinig wedstrijden werd er vandaag op de duatlon van Reusel gestreden voor eremetaal. Zowel bij de individuele atleten door Nick, als bij de duo atleten door Dominique. 14,4km lopen, 64km mtb en 7km lopen werd hen voorgeschoteld. Nick deed alles in zen eentje, Dominique nam het lopen voor zijn rekening, zijn maat Christof Mariën het MTB gedeelte.

Beide stonden ze na een voor hen persoonlijk teleurstellend seizoenseinde met veel honger aan de start om hun vormpeil te meten. Met een zeer sterk deelnemersveld (met het oog op de Hel van Kasterlee) kon Nick de 1ste loopproef als derde solo en Dominique als 4de duo afronden.
Al snel wist Nick een hoog tempo aan te nemen op de MTB en kon in een groepje van 3 mooi standhouden om op een 6de plaats naar de laatste wissel rijden. Christof wist bij de duo's een achterstand van 4min op de nr 1 te herleiden tot een dikke minuut. Als 3de mocht Dominique zijn laatste 7km ingaan.
Nick kon snel zijn goed tempo vinden en kon zijn 2 medefietsers snel afschudden, maar hij strandde uiteindelijk bij de solo's op 30m van de 4de plaats. Dominique kon halverwege zijn loopproef de 2pl bij de duo's veroveren en liet die niet meer los.

Net geen podium dus voor Nick maar een eervolle 5de plaats. Klaar voor de hel van Kasterlee.
Dominique en Christof kaapten het zilver weg.