Een weekend vol actie

28-08-2017

Een weekend vol actie, een weekend met nogal wat knappe prestaties.
Stijn trok zondag naar Genk om zich nog eens op het kortere werk te storten. Tijdens een 1/8...ste triatlon gaat het er dezer dagen snoeihard aan toe. Stijn klom met de beteren uit het water en fietste mee met de kopgroep. Tijdens een afdaling miste hij een bocht en verloor hij de voeling met de kop van de wedstrijd. In het afsluitende lopen maakte Stijn nog een plaatsje goed. Het was een pittige maar leuke wedstrijd reageerde hij achteraf toen hij als 7de de finish bereikte.
Tom en Sven waren in Meer, bij Hoogstraten, van de partij. Tom nam er de 1/8ste voor zijn rekening en Sven verkoos de 1/4de afstand.
Tom kwam als 7de uit het water. De wissel op zich verliep vlot maar bij het opstappen ging het even mis. Helemaal alleen op de fiets met als opdracht de 6 koplopers te gaan zoeken. Deze vonden elkaar vrij snel en reden een minuut voor. Met de strakke wind die er stond was het mentaal een zware klus maar Tom kwam bij de koplopers op enkele kilometers van de wisselzone. Tijdens de eerste loopkilometers kon hij even op adem komen omdat het tempo niet super hoog lag. In de laatste 2 kilometer kon hij het verschil maken om zo naar de overwinning te snellen.
Sven was ook erg sterk in Meer. Hij kwam rond de 10de positie uit het water. Op de fiets vond hij zijn benen van weleer en tekende de 2de fietstijd van de dag op. Hierdoor verwierf hij een uitstekende uitgangspositie om aan de afsluitende 10 kilometer te beginnen. Aan de finish werd hij 6de in het algemene klassement wat goed was voor een 2de plaats bij de masters (+40). Alweer een podium plaats voor Technicel-Heylen Vastgoed.
We melden ook nog even dat Ben en Dirk in Nijlen deelnamen aan de halve marathon. Beiden liepen de 21km vlotjes uit met het oog op latere wedstrijden dit seizoen.