Dirk wint Age groupers 1/8ste Xterra Namen

15-06-2018

Heel wat beweging afgelopen weekend bij onze ploeg. Er werd in heel het land gestreden voor een plekje op het podium.

Sven wilde zijn goed gevoel in de koers doortrekken en kwam aan de start in het Oost Vlaamse Kruibeke voor de Kruibeekse pijl. Sven maakte mee de koers en wist met een groepje te ontsnappen. Helaas werden ze nog net voor het einde gegrepen en eindigde hij op een 20ste plaats.

In het Antwerpse nam Dominique vrijdagavond in Grobbendonk deel aan de 10 miles van ...dwars door de kazerne. Georganiseerd door het 29ste Bataljon logistiek. Hij liep zich naar een knappe 4de plaats.
Op zaterdagavond maakten Joppe en Gunther hun optreden in Lille tijdens de krawatenjogging. Gunther wist een sterke 8ste plek te veroveren, Joppe deed iets beter en eindigde knap 4de.

Eerder op de dag gingen Ben en Dirk de provincie Namen onveilig maken. Op en rond de citadel van Namen werd de X-terra gereden. Een off road triatlon. Beide kozen ze voor de light versie. 500-18MTB (400hm)-5 (180hm) van de 550 starters wist Ben zich op dit prachtig maar pittig parcours naar een verdienstelijke 56pl te knokken en Dirk 118pl. Dirk mocht zich trots kronen tot overwinnaar van de heren +50

Zondag was het triatlon in Retie. Daar kwamen Stijn en Dominique aan de start. 500-20-5 was de afstand. Als respectievelijk 6 en 7 kwamen ze uit het water op 100 deelnemers. Bij de fietsproef verloren ze elkaar uit het oog. Helaas werd Stijn dan ook nog de verkeerde richting uit gestuurd waardoor hij tijd verloor. Dominique ging als 5de de loopproef in en moest nog enkele plaatsen prijsgeven. Hij eindigde als 9de. Stijn wist zic alsnog naar een 36ste plaats te knokken en kon uiteindelijk tevreden terugblikken op zijn eerste triatlon van het seizoen.

Heel wat knappe prestaties dus dit weekend, maar de eer voor het podium was alleen voor Dirk weggelegd.
Waarvoor dikke proficiat!!!

Meer foto's volgen wanneer ze beschikbaar zijn