Deel van de ploeg in Luxemburg

28-07-2019

Gisteren stonden Ben, Dirk, Joppe, Stijn en Gunther aan de start in 70.3 IM Luxemburg. Dominique moest door een herstellende brandwonde met pijn in het hart forfait geven.

Ideaal weer om 's morgens de Moesel in te duiken: zon, een licht briesje en een watertemperatuur van 20.3°c.
Om 9.00u begonnen deze 5 mannen eraan.
1900m zwemmen, 90km fietsen en 21km lopen.

Door de rolling start kon ieder op zijn tempo deel 1 afwerken. Zonder zich te moeten weren in al dat trek en duwwerk tijdens een traditionele collectieve 'wasmachine' start.
Onmiddellijk het goede tempo vinden was dus de boodschap en dat vonden ze ook. Tussen de 27 en de 35min werd er gewisseld naar de fiets.
Ondertussen was de wind komen opzetten en overmoedige atleten werden hierop afgerekend.
Het eerste deel van 40km werd lang de Moesel gereden met het overgrote deel wind in de rug. Daarna trokken ze met de wind in het nadeel het prachtig geasfalteerde heuvelende landschap in richting Schengen, wie daar zijn krachten verloor werd genadeloos afgestraft tijdens het lopen. De laatste 15km mochten ze terug langs de Moesel, Remich binnen rijden voor de loopwissel.
Met de duimpjes omhoog en een genietende glimlach begonnen ze alle vijf aan de laatste etappe en werd onderling de vriendschappelijke strijd gestreden.
Joppe die door een blessure in de kuit al snel de strijd moest staken heeft de 21km afwisselend gelopen en gewandeld.
De andere 4 bereikten moe maar voldaan vlotjes de finish en mogen terecht trots zijn op hun prestaties