De Citadel van Namen gastheer voor de XTerra

29-08-2017

Gelukkig zijn de atleten van het Technicel-Heylen Vastgoedteam sneller in de wedstrijden dan in het uitbrengen van het verslag over die wedstrijden.
Op 10 juni stonden Dirk, Ben, Jasper en Tom aan de start van het Belgisch kampioenschap off-road triatlon. Tijdens de Xterra-race in Namen werden de titels verdeeld. In deze wel erg zware wedstrijd hebben we ons best gedaan, maar kwamen we net iets te kort om met de medailles naar huis te komen.
Dirk en Tom eindigden 5de in hun c...ategorie, Jasper nam de 13de plaats en Ben werd 17de.
The place to be was de Citadel van Namen, gekend van vroegere grote prijzen motorcross en de laatste jaren organiseren ze er het veldrijden. Een ideale omgeving dus om voor de dag te komen met een pittig parcours. Dit deed de organisatie dan ook. Buiten het zwemmen in de Maas was een geen vlakke meter te bespeuren. Met de fiets een 10 tal keer op en af de heuvel waar de Citadel op gebouwd werd en al lopend kregen we ook de nodige hoogtemeters te verwerken. Dit allemaal bij eigenlijk iets te mooi weer om zware inspanningen in te doen (buiten het zwemmen dan misschien). Maar de fun-factor van deze wedstrijd lag hoog waardoor we er allemaal wel van genoten hebben.