5 toppers verlaten de ploeg

26-12-2019

Ben, Sven, Gunther, Dirk en Jasper hebben heel wat mooie prestaties en bijdrage geleverd binnen ons triatlonteam.
Daarom willen we hen op een gepaste manier uitwuiven.

Ben heeft de laatste jaren deelgenomen aan zowel Ironmans, XTerra als aan de lokale triatlon of duatlons. Steeds stond bij Ben het sportieve aspect op de 1ste plaats hoewel hij competitief best goed uit de voeten kwam. Zo verzilverde hij een ticket naar XTerra Hawaï, het WK voor off-road triatlon en stond hij enkele maanden geleden nog op het EK XTerra in Tsjechië. Binnen het team konden we altijd rekenen op zijn helpende hand bij meerdere organisaties. Ben was uiteindelijk 6 jaar lid van het team.

Sven begon 3 jaar geleden met mooie regionale en nationale podiumplaatsen bij de masters triatlon. Een mooie 2de plaats op de Challenge in Geraardsbergen 2 jaar geleden werd een beetje het einde van zijn triatloncarrière. De zin in de sport was er een beetje uit. Hij richtte zijn pijlen dan op de koers, waarin hij keer op keer in de kopgroep kon meedraaien. Ook op Sven konden we steeds rekenen tijdens onze organisaties. Sven was 6 jaar lid

Gunther zijn laatste jaren waren er met sportieve ups en downs. Zijn drukke professionele leven verdrong een beetje zijn competitieve sportieve leven waardoor hij wat minder aan wedstrijden toekwam. Desondanks bleef hij zeer actief meedraaien binnen de club door mee te trainen en te zetelen in het hoofdbestuur alsook meewerken aan onze organisaties. Sportief knokte hij zich half 2018 terug en kon tevreden terugblikken op mooie podia tijdens loopwedstrijden en de mooie IM Luxemburg afgelopen jaar. Gunther was 6 jaar lid van het team.

Dirk, ons ouderdomsdeken, onze 50-plusser. Wat een krachtpatser! 3 jaar geleden vervoegde Dirk ons team. Gedurende deze 3 jaar nam hij deel aan allerlei wedstrijden. Van Ironman tot XTerra, van lokale koersen tot triatlons nationaal. Als 50+ kon Dirk regelmatig een medaille mee naar huis nemen. In 2018 kon Dirk nog de XTerra van Namen winnen binnen zijn AG en finishen in de Hel vqn Kasterle, maar vooral de geest van het sporten vond hij het belangrijkste. Als team konden we steeds rekenen op zijn helpende hand.

Jasper was de laatste jaren ook iets minder aanwezig op het wedstrijdtoneel maar achter de schermen trainde hij lustig mee met onze andere atleten. Maar waar Jasper aan de start kwam was het ook onmiddellijk raak. Op de 1/1 Challenge van Almere werd hij 3 amateur en won hij in zijn AG in 8.49u. Verder kon hij enkele podia strikken in de nationale trailruns. We konden steeds op zijn helpende handen, zijn inzicht in wisselzones en speakers kwaliteiten rekenen tijdens onze organisatie. Jasper was 6 jaar lid van het team.

Deze 5 toppers hebben helaas allemaal hun redenen om ermee te stoppen!!!
Als ploeg van kameraden weten we dat wanneer de ploeg in nood zit, dat ze steeds beschikbaar zullen blijven in de mate van het mogelijke.

Bedankt gasten om dit team mee te brengen waar het nu zit!!!!